Постојат чекори што можете да ги преземете за да се заштитите себе си и вашето семејство од радијацијата по нуклеарна детонација.

Повеќе...  

Во однос на случувањата во Украина, и нуклеарната централа Запорожје ситуацијата е повеќе од стабилна. Пет од шест реактори се изгасени уште во Септември 2022...

Повеќе...  

 

Во период од 26 до 30 Јуни 2023 година, Дирекцијата за радијациона сигурност во покровителство на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) беше домаќин на настан на тема „Европска регионална работилница за стартување наинформациониот  регулаторен систем RAIS+“

Повеќе...  

Завршен состанок во рамките на INCS проектот "Подготвеност и одговор при вонредни настани во регионот на Западен Балкан"

Со цел да го поддржи подобрувањето на нуклеарната сигурност ширум светот, Европската унија воведе посебна програма наречена „Инструмент за соработка во областа на нуклеарната сигурност - INSC“

Повеќе...  

Дежурен телефон

Телефон за пријава на радијациони вонредни настани и за пријава на ординации кои работат без дозвола издадена од Дирекцијата за радијациона сигурност:
075 / 25 - 42 - 25

Радиоактивност во воздухот во РСМ
Онлајн мониторинг мерења

Радиоактивност во воздухот во РСМ Онлајн мониторинг мерења


Дома си е дома

Вевчани, Струга, Охрид

ohrid


Берово, Пехчево

berovo


Шар Планина, Тетово, Гостивар

tetovo


Смоларски, Гевгелија, Дојран

dojran


Галичник, Маврово

galicnik