Во период од 26 до 30 Јуни 2023 година, Дирекцијата за радијациона сигурност во покровителство на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) беше домаќин на настан на тема „Европска регионална работилница за стартување наинформациониот  регулаторен систем RAIS+“

Повеќе...  

Завршен состанок во рамките на INCS проектот "Подготвеност и одговор при вонредни настани во регионот на Западен Балкан"

Со цел да го поддржи подобрувањето на нуклеарната сигурност ширум светот, Европската унија воведе посебна програма наречена „Инструмент за соработка во областа на нуклеарната сигурност - INSC“

Повеќе...  

Дирекцијата за радијациона сигурност заедно со уште шест земји (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија и Косово) e дел од проектот “Подготвеност и одговор при вонредни настани во регионот на Западен Балкан”, кој има за цел да придонесе во подобрување на одговор при нуклеарни и радијациони вонредни настани со користење на софтвер JRODOS.

Повеќе...  

Известување:Брзина на амбиентален дозен еквивалент во Република Северна Македонија за период од  14.07.2022 до  16.07.2022 до 11:00ч.

002 – JmksportShops - Air Jordans 1 Retro High CN8607 - Up To 50% Off Only Today - pink and white nike mercurial vapors black | 112 - Air Jordan 14 Last Shot x Chicago Bulls New Era NBA Retro 14 Snapback Cap - Air Jordan 4 Retro Metallic Red (2020) - CT8527

Повеќе...  

Дежурен телефон

Телефон за пријава на радијациони вонредни настани и за пријава на ординации кои работат без дозвола издадена од Дирекцијата за радијациона сигурност:
075 / 25 - 42 - 25

Радиоактивност во воздухот во РСМ
Онлајн мониторинг мерења

Радиоактивност во воздухот во РСМ Онлајн мониторинг мерења


Дома си е дома

Вевчани, Струга, Охрид

ohrid


Берово, Пехчево

berovo


Шар Планина, Тетово, Гостивар

tetovo


Смоларски, Гевгелија, Дојран

dojran


Галичник, Маврово

galicnik